Popravka auto stakala

3 Nov by Admin

Popravka auto stakala

Auto Glas tim već godinama uspešno popravlja veliki broj oštećenja na vetrobranskim staklima.

Popravka vetrobranskog stakla

Manja oštećenja (linija, zvezda, tačka, oko) mogu se uspešno reparirati i vratiti staklo u prvobitno stanje.

Kada se na Vašem vetrobranskom staklu pojavi oštećenje, dobro je da ga zaštitite od prljanja. Ukoliko niste u mogućnosti da odmah dovezete auto na popravku, preko oštećenja možete zalepiti parče samolepljive trake i na taj način sprečiti ulazak prljavštine u dubinske slojeve stakla.

Nemojte dugo čekati i dopustiti da se oštećenje proširi, jer nakon toga možda neće moći da se popravi. Reparacija stakla se radi u svim vremenskim uslovima (kiša, sneg, vetar i sl.).

Važnost reparacije auto-stakala

Ukoliko se ne popravi, oštećenje na staklu se vremenom širi tako da u nekom trenutku reparacija više nije moguća. Ovaj proces se posebno ubrzava tokom zime kad se koristi grejanje, pa malo oštećenje može prerasti u pukotinu. Tada se oštećeno auto-staklo mora zameniti novim. Što pre se reaguje, to su šanse za očuvanje stakla veće.

Oštećeno auto-staklo nije bezbedno jer se može slomiti, a to se najčešće događa u toku vožnje. Nakon profesionalno urađene reparacije, auto-staklo se vraća u prvobitno stanje što podrazumeva veću bezbednost vozača i njegovih putnika.

Reparacija auto-stakala je brži i značajno povoljniji proces od ugradnje novog auto-stakla.

Uslovi za reparaciju auto-stakala

Oštećenja na auto-staklu mogu da se poprave u sledećim slučajevima:

  • Prednji vetrobran: Reparacija se radi samo u slučaju oštećenja na prednjoj šoferšajbni. Za oštećenja na zadnjim ili bočnim staklima reparacija nije moguća i ta stakla moraju biti zamenjena.
  • Prva popravka: Reparacija istog oštećenja je izvodljiva samo jednom.
  • Oštećenje do 3cm: Reparacija auto-stakla se radi kod oštećenja čiji je prečnik manji od 3cm. Za veća oštećenja ne preporučujemo reparaciju.
  • Van vidnog polja: Ukoliko se oštećenja nalaze u vidnom polju vozača, odnosno direktno ispred volana, preporučujemo reparaciju samo za oštećenja čiji je prečnik do 1cm.
  • Van ivice stakla: Reparacija se radi kod oštećenja koja se ne nalaze na ivici vetrobranskog stakla. Za oštećenja koja se nalaze na samoj ivici stakla reparacija nije preporučljiva.

Proces reparacije auto-stakla

Za iskusne servisere, reparacija je jednostavan proces koji se sastoji od sledećih koraka:

  1. Čišćenje stakla kako bi se otklonila sva prljavština.
  2. Punjenje stakla specijalnom smolom za auto-staklo.
  3. Sunčanje stakla UV lampom kako bi se vratila čvrstina staklu.
  4. Poliranje stakla u cilju postizanja dobre optičke viljivosti.

Popravka oštećenih auto-stakala u Auto Glas-u traje u proseku 45 min, a najviše 1h za izuzetno kompleksna oštećenja. Vozilo je bezbedno za vožnju odmah nakon reparacije.