Reparacija auto stakala

Auto Glas tim već godinama uspešno popravlja veliki broj oštećenja na vetrobranskim staklima.

Manja oštećenja (linija, zvezda, tačka, oko) mogu se uspešno reparirati i vratiti staklo u prvobitno stanje.

Kada se na Vašem vetrobranskom staklu pojavi oštećenje, dobro je da ga zaštitite od prljanja. Ukoliko niste u mogućnosti da odmah dovezete auto na popravku, preko oštećenja možete zalepiti parče samolepljive trake i na taj način sprečiti ulazak prljavštine u dubinske slojeve stakla.

Nemojte dugo čekati i dopustiti da se oštećenje proširi, jer nakon toga možda neće moći da se popravi. Reparacija stakla se radi u svim vremenskim uslovima (kiša, sneg, vetar i sl.).

Važnost reparacije auto-stakala

Ukoliko se ne popravi, oštećenje na staklu se vremenom širi tako da u nekom trenutku reparacija više nije moguća. Ovaj proces se posebno ubrzava tokom zime kad se koristi grejanje, pa malo oštećenje može prerasti u pukotinu. Tada se oštećeno auto-staklo mora zameniti novim. Što pre se reaguje, to su šanse za očuvanje stakla veće.

Oštećeno auto-staklo nije bezbedno jer se može slomiti, a to se najčešće događa u toku vožnje. Nakon profesionalno urađene reparacije, auto-staklo se vraća u prvobitno stanje što podrazumeva veću bezbednost vozača i njegovih putnika.

Reparacija auto-stakala je brži i značajno povoljniji proces od ugradnje novog auto-stakla.

Uslovi za reparaciju auto-stakala

Oštećenja na auto-staklu mogu da se poprave u sledećim slučajevima:

  • Prednji vetrobran: Reparacija se radi samo u slučaju oštećenja na prednjoj šoferšajbni. Za oštećenja na zadnjim ili bočnim staklima reparacija nije moguća i ta stakla moraju biti zamenjena.
  • Prva popravka: Reparacija istog oštećenja je izvodljiva samo jednom.
  • Oštećenje do 3cm: Reparacija auto-stakla se radi kod oštećenja čiji je prečnik manji od 3cm. Za veća oštećenja ne preporučujemo reparaciju.
  • Van vidnog polja: Ukoliko se oštećenja nalaze u vidnom polju vozača, odnosno direktno ispred volana, preporučujemo reparaciju samo za oštećenja čiji je prečnik do 1cm.
  • Van ivice stakla: Reparacija se radi kod oštećenja koja se ne nalaze na ivici vetrobranskog stakla. Za oštećenja koja se nalaze na samoj ivici stakla reparacija nije preporučljiva.

Proces reparacije auto-stakla

Za iskusne servisere, reparacija je jednostavan proces koji se sastoji od sledećih koraka:

  1. Čišćenje stakla kako bi se otklonila sva prljavština.
  2. Punjenje stakla specijalnom smolom za auto-staklo.
  3. Sunčanje stakla UV lampom kako bi se vratila čvrstina staklu.
  4. Poliranje stakla u cilju postizanja dobre optičke viljivosti.

Popravka oštećenih auto-stakala u Auto Glas-u traje u proseku 45 min, a najviše 1h za izuzetno kompleksna oštećenja. Vozilo je bezbedno za vožnju odmah nakon reparacije.